cattleya

Siin saab rääkida neist: cattleyad, brassavolad, sophronitised, laeliad, epidendrumid ja nende hübriidid.

Re: cattleya

PostitusPostitas Kairo » 08.01.2010, 01:24

Tsemppiä! :D Minu dowiana on veel titt ja siiani pole märganud mingeid kasvatuserinevusi teistega. Kuna ta on veel nii väike, siis pole vaja isegi puhkeperioodidega jamada.
Hullulla on halvat huvit
Kairo
Tõsine tegija

PostitusPostitas boo-boo » 08.01.2010, 18:10

Kairo kirjutas:Tsemppiä! :D Minu dowiana on veel titt ja siiani pole märganud mingeid kasvatuserinevusi teistega. Kuna ta on veel nii väike, siis pole vaja isegi puhkeperioodidega jamada.

Lugesin selle taime kasvatamsie kohta foorumitest ja ühe edasimüüja infolehelt. Tundus keerulisem kui muude Kattleijade kasvatamine. Siiani on mul kõik Kattleijad väga hästi kasvanud ja õitsenud, va. üks kiuslik, kes ei taha kuidagi õitseda. Igal juhul on järgmise tähtpäeva kingitus mul teada. ;) Ja nii see nimekiri ihaldatavatest taimedest muudkui pikeneb ja pikeneb...
Your patience will be rewarded.
Kasutaja avatar
boo-boo

PostitusPostitas Kairo » 08.01.2010, 20:20

Olla vöib, et meilgi on kasvuraskused alles ees. Mul on jäänud arusaam, et C. labiata on keeruliste hulgast, kuna kuuldavasti vajab12h valgust ja ei minutitki enamat ;)
Hullulla on halvat huvit
Kairo
Tõsine tegija

PostitusPostitas katrina » 11.02.2010, 17:28

Minu tänase päeva parim uudis on see,et katleia,millest ka selle teema alguses kirjutasin ja muretsesin ning nõu soovisin,on otsustanud siiski õienuppe kasvatama hakata!!! 8-)

Kevadel ostetud ja sügiseks sai oma esimese bulbi minu juues valmis ning kasvatas ka tupe.Mille sisse kasvatas veel ühe tupe.Selle aaasta alguses hakkas see välimine tupp kuivama ja kuivaski ära.Mõtlesin juba,et ei tule sellest miskit.Sisemine tupp aga kenasti roheline ja täna vaatasin,et miskit seal sees kerkib!

Asub taim mul idapoolsesl aknalaual,ilma lisavalgustuseta.Suht jahe on seal ka olnud,kuna vanad aknad.Olen talv läbi teda enam-vähem kuivana hoidnud.Kui bulbid veidi krimpsu on käinud,olen veidi kastnud.Tundub,et see on talle sobinud ja nüüd kui valgust rohkem,on otsustanud mind rõõmustada!

See on ühtlasi ka minu esimene katleia ja esimene õitsemine!

Kas peaksin nüüd rohkem kastma?Väetist?
katrina

PostitusPostitas kristiilense » 11.02.2010, 20:41

Katrina, palju õnne! Kõik tundub õige. Kastmine oleneb juurte seisundist - kui toimivaid juuri on piisavalt palju, võib kasta julgemini. Kõige targem on veekogust vähehaaval lisada. Ma ei muudaks tingimustes (kasvukohta ei tasu muuta) ega hoolduses midagi, siis on kindel, et õitsemine ära ei jää. Väetistest tasub anda näiteks (võimalikult lahjalt) Schultzi, ülejäänud sisaldavad liigselt kasvu soodustavat lämmastikku ja sobivad pigem noore bulbi kasvu ajal.

Väga tore, et esimene cattleya nii rahul on :)
Liiguta lilli, ja lilled liigutavad sind vastu.
http://album.ee/kristiilense
Kasutaja avatar
kristiilense

PostitusPostitas nublu » 23.02.2010, 13:50

Orhideefoorumil oli Kristiilensega juttu, et minu cattleya, mida tahtsin ümber istutada, juured olid väga halvas olukorras ning enne istutamist oleks vaja uued juured kasvatada. Ma panin nüüd ümbrispotile põhja kergkruusa ning vett ning siis cattleya poti sinna peale. Ma saan aru, et kasta nüüd teda pole enam vaja. Aga kui tihti pritsida sel moel või pole pritsida ka vaja.
Kasutaja avatar
nublu

PostitusPostitas präänik » 23.02.2010, 14:23

Nublu, Kristiilense ei öelnud kohe mitte, et sinu cattleyal on halvad juured ja enne istutust tuleb uued juured kasvatatda. Sinu cattleya ei olnud sellises faasis, et oleks ideaalne istutada. Pead ootama, kui on näha, et uuel bulbil tekivad aktiivsed juurealged ja siis on õige aeg istutada.
Kui on probleem, tõmba lõuga või tosserda taimi.
http://www.orhidee.pri.ee/
Kasutaja avatar
präänik

PostitusPostitas nublu » 23.02.2010, 14:26

Enne äraminekut Kristiilense vaatas uuesti mu taime ning sellise sõnumi ma temalt sain. Või sain valesti aru? Ei taha kedagi solvata.
Kasutaja avatar
nublu

PostitusPostitas kristiilense » 23.02.2010, 20:24

Mu jutu mõte oli selles, et enne istutamist võiks ära oodata uue bulbi kasvu ja selle uute juurte ilmumishetke. Siis on ideaalne hetk istutamiseks, sest taime vanadel bulbidel toimivaid juuri ei tundunud olevat, olid paraku juba mädad. Uue bulbi juured toidavad risoomi kaudu ühenduses olevaid vanu bulbe, mis on siis endiselt omalaadseks toidutagavarade panipaigaks.

Hooldust muutma ei peaks, lihtsalt kasta tohib juurteta taime tõesti minimaalselt.
Liiguta lilli, ja lilled liigutavad sind vastu.
http://album.ee/kristiilense
Kasutaja avatar
kristiilense

PostitusPostitas algaja » 18.03.2010, 15:36

Tere teile kõigile siin foorumis.Olen siis nüüd minagi nakatunud pöördumatult haigusesse millesse teiegi kindlasti siin kõik-nimelt orhideepalavikku.Ainult selle vahega et mina ahne ja hull inimene kahmasin orhideede näituselt kaasa cattleya endal kodutöö täielikult tegemata.Lähemal uurimisel siis pärast avastasin et ei olegi tegemist kuukinga laadse taimega ja nüüd mõistus otsas täiega.Nüüd siis palun targematelt nõu et kas tasub algajal jännata ja mis peaks tegema et ta ka tulevikus õitseks.Muidu paistab tugev ja elujõuline taim ja neid asjandusi mida teie siin vist pulbideks nimetate on suuremaid 6 ja tillukesi 3.Ma tõesti väga palun et keegi võtaks vaevaks natukenegi selgitada kuidas käituda ja kas kuukingadega ühel aknalaual on sobiv koht suunaga läände.Olen üldiselt alati olnud roheliste näppudega aga vat nüüd on hirm nahas.Ettetänades ja vastust ootama jäädes algaja.
algaja

EelmineJärgmine

Mine Cattleya ja tema perekond

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline