Cymbidum

Siia kirjutage kõigist neist orhideedest, millel oma teemat ei ole. Ja kui te hästi palju kirjutate, siis võib neil vedada ja ühel päeval on neil oma teema.

Re: Cymbidum

PostitusPostitas kiuuu » 27.02.2010, 18:07

Uhhh! Sain möödunud nädalal ka ühe tsümbiidiumi omanikuks-kingiti. Ja olen väga murelik, kuna elamine soojavõitu. Lugesin küll kaasasolevalt infolehelt et 16-22 kraadi temperatuur.
Kõigepealt panin ta muidugi karantiini ja tulemus oli käes 4 kurgilõiku panin ööseks juurte vahele substraadi peale ja hommikuks oli ühel kurgilõigul kolm külalist, mida nägin ainult luubiga, sellised heledad ja tundus, et palju jalgu all. Taim õitseb praegu ja on väga uhke. Kollased õied punase nats karvase huulega. Tundub, et pott on talle juba praegu väike aga arvan, et las õitseb ennem ära, siis alles istutan.
Ahjaa, külaliste vastu kasutasin kukaraidi ja pritsin tihti. Kas keegi oskab öelda, olen siiani ikka kõik õieti teinud? Või oskab keegi nõu anda, mida veel teha. Ise mõtlesin, et pean vist hakkama suvel teda rõdul hoidma öösiti.
Rõõmsat lillekasvatamist!
kiuuu

PostitusPostitas annamaria » 27.02.2010, 22:48

Suvel panekindlasti rõdule ja hoia sügisel veel pikalt seal. Eks temperatuurid näitavad sulle kätte aja millal tuppa tagasi tuua.
Istutamisega oota jah kuni on ära õitsenud ja näitab uute kasvude arengut.
annamaria
Tõsine tegija

PostitusPostitas amiii » 05.03.2010, 14:55

Palun öelge, kuidas lôigata maha Cymbidiumi ôitsenud vars? Kas täitsa alt, bulbi juurest vôi kusagilt kôrgemalt? Selle kohta ei leidnud kusagilt mingit inffi :(
amiii

PostitusPostitas urmar » 05.03.2010, 22:13

Mina olen selle äraitsenud varre nii bulbi lähedalt ära lõiganud kui võimalik, sest sealt ei tule enam nagunii uut õievart.Uus õievars areneb uue küpsenud bulbi kõrvalt. ;)
urmar

PostitusPostitas amiii » 08.03.2010, 00:14

Aitüma, urmar!
amiii

PostitusPostitas neiu neti » 12.03.2010, 09:05

No nii, ei ole head ilma halvata, või vastupidi!
Eile kirjutasin soodsast tsümpa ostust, aga oh hullu, sain soodsalt ka manulised-sipelgad.
Esimene mõte oli pott sooja vette uputada, KK-foorumis oli juttu kaneelist.
Tublid kaasvõitlejad, on kellegil mõni väga hea nipp oma kogemustepagasist võtta, et sipelgatest vabaneda?
läbi raskuste õite poole
Kasutaja avatar
neiu neti

PostitusPostitas lipelgas » 12.03.2010, 10:28

sipelgatele aitab kõige paremini siiski vees uputamine. ainult pead jälgima, et need väljaronijad sul mööda elamist putket ei pane. muidu eladki pärast ühes suures sipelgapeas.
mul oli kord karm võitlus sipelgatega, kes olid valinud oma pesaks minu hoya bella poti. nad tekkisid sinna täiesti salaja ja enamus aja olidki suht märkamatud. alles ühe kastmise ajal tundus asi kahtlane. surasin siis oma hoya ülepeakaela vette ja oh seda õudust! see vaatepilt oleks sobinud mingisse õudusfilmi - potist sibas välja hordide kaupa must sipelgaid, pool kööki sai neid täis. lahmisin siis köögiräti ja laualapiga, et nad jumala pärast mööda elamist laiali ei jookseks. õnneks koondusid ellujäänud mõne aja jooksul uuesti sinnasamasse hoya potti. lõplikult lahti sain neist alles peale neljandat uputamist.
orhideekasvatus on karmide naiste karm spordiala. see ei ole mingi sumo ega poks, kus üksteist hellitatakse.
http://lipelgas.wordpress.com/
Kasutaja avatar
lipelgas
Tõsine tegija

PostitusPostitas neiu neti » 12.03.2010, 10:36

Tänan, Lipelgas, püüan uputamist korraldada vannis, ühes käes dušivoolik, et üleannetud veega alla uhtuda.
läbi raskuste õite poole
Kasutaja avatar
neiu neti

PostitusPostitas neiu neti » 14.03.2010, 08:41

Seoses sipelgatõrjega olin sunnitud tsümpa uude substraati istutama, segasin olemasolevatest ainetest (Elly retsept, KK-foorumist), kahjuks ei olnud mul lisada hobusesõnnikut.
Kui saan kuskilt puuduva osise, kas võin seda siis lihtsalt substraati toppida, või kuidas? Tean, et tsümpa tahab palju juua-süüa, millal õige aeg väetamiseks, kas kohe varsti koos esimese kastmisega?
Juhul kui ei õnnestu hobusevärki hankida, kas võiks millegiga asendada?
läbi raskuste õite poole
Kasutaja avatar
neiu neti

PostitusPostitas kiisu » 14.03.2010, 11:00

Üksaasta sai karjamaalt lambapabulaid korjatud, neid mis juba kuivanud olid ja substraadi sisse segatud, samamoodi adrut, kas ka parem sai ei oska öelda, aga halvemaks kohe kindlasti taime olukorda ei teinud,
Kasutaja avatar
kiisu

EelmineJärgmine

Mine Kõik muud orhideed, millel ei ole oma teemat.

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist