orhidee rippkorvis

Siia kirjutage kõigist neist orhideedest, millel oma teemat ei ole. Ja kui te hästi palju kirjutate, siis võib neil vedada ja ühel päeval on neil oma teema.

Re: orhidee rippkorvis

PostitusPostitas Kairo » 29.07.2010, 09:26

Kassike - 'Ports of Paradise' on mul endatehtud korvis. Korvil on kaks viga: lipid said otsa ja need on omavahel liimitud. Mis siis, et veekindel paadiliim, aga siiski. Juured ja vesi nakerdavad neid lahti. 'Substraat' on kah oma, veidi koort, pudelikorke, teokarpe ja vana lillepoti tykke.
Hullulla on halvat huvit
Kairo
Tõsine tegija

PostitusPostitas boo-boo » 29.07.2010, 20:44

See teema tuletab meelde, et ma vist pean ka kiiremas korras oma Den. anosmumi plastikust ripppotist korralikku korvi istutama. Oleks jube küll, kui ta kardinapuu küljest alla prantsataks ja oma teel mõned kaunid orhideed lömastaks.
Aga ma vist lähen kergema vastupanu teed ja ostan mõne korvikese. Isetegemiseks olen vist liialt laisk. :roll:
Your patience will be rewarded.
Kasutaja avatar
boo-boo

PostitusPostitas annela » 29.07.2010, 22:34

Kairo, ole hea ja kirjuta selle paadiliimi täpne nimetus. Äkki müüb mõni Eesti firma ka siin.
Eelmine aasta ajasin vannitoa põrandale lakki taga, lõpuks sain mere tagant( see ka soome paadilakk) teada edasimüüjad, sest Pärnu poed ei olnud võimelised seda hankima.
Praeguse seisuga pidin ühe korvi ümber traaditama, sest pulgad hakkasid pudenema.
annela

PostitusPostitas Kairo » 30.07.2010, 10:36

Oi, Annela, ma jään sulle vastuse völgu :( Ma sain seda liimi yhelt tegelinskilt ja kuna ma vajasin ainult näpuotsatäis, siis ma tootenimele tähelepanu ei pööranud. Tean ainult, et oli paadiliim, kuna see tegelinski parandas parasjagu oma venet. Omadest kogemustest kipun arvama, et ykski liim ei pea rippkorvi puhul kaua vastu, vesi lagundab need niikuinii lahti. Samuti öeldi mulle, et törvanöör on kah vee- ja ilmastikukindel, aga see ei pea paika.
Hullulla on halvat huvit
Kairo
Tõsine tegija

PostitusPostitas annela » 30.07.2010, 16:58

Kahju küll, aga aitäh vastamast!
annela

PostitusPostitas meke12 » 31.07.2010, 23:40

minu tark mees ütles, et on olemas veekindel PVA liim... äkki proovid sellega :P
miski pole ilusam, kui tänane päev.....!
Kasutaja avatar
meke12

PostitusPostitas suslik » 01.08.2010, 02:06

Polüretaanliimid on veekindlad. Veekindel PVA peaks olema D4 PVA, muidu enamik neist tõesti vett ei kannata. Eestis tasub Tallinnas ja Tartus Värvikeskusesse vaadata, sest neil on seal märksa popimaid tööstuslikke liime kui ehituspoed pakuvad ;) .
PiltInstant human. Just add coffee.
Kasutaja avatar
suslik

PostitusPostitas annamaria » 01.08.2010, 10:40

oot, aga mida te seal rippkorvi juures liimite?
annamaria
Tõsine tegija

PostitusPostitas annela » 01.08.2010, 12:49

Tänan kõiki, kes üritasid hea nõuga aidata!
Annamaria, tahtsin minna kergemat teed, ainult liimiga. Nüüd olen aru saanud, et pean ikkagi pulkadest (need suht peenikesed a´10 mm) augud läbi puurima ja traadiga ühendama. Lihtsalt üks kasutusele võetud korvike hakkas pudenema ja pidin üle traaditama ning nüüd näeb välja nagu ´´õudus kuubis´´.
Mulle lihtsalt ei meeldi rippuvad igasugused plastikpotid, siis otsustasingi korvide kasuks. Saksa ja vene foorumites head õpetused, aga ei ole sinasõber igasuguste puuridega. Nüüd tuleb olla (ei taha ju igat pisiasja mehel valmis lasta teha) ning poodi roostevaba traati otsima.
Muideks korvikesed on mõeldud hoolsate inimeste tarvis, neid on vaja tihedamini kasta. Lihtsalt on vaja veel keerulisemaks teha, aga eks igal oma kiiks ja õeldakse, et inimese vanusega tuleb neid aina juurde.
annela

PostitusPostitas annamaria » 01.08.2010, 13:30

Eks siis tuleb teha endale selgeks puurimine ja poest paluda kõikse peenem puupuur :)
Ja kasutan taas juhust, et promoda eestimaist käsitööd viewtopic.php?f=6&t=250 tõsi, nende korvide pulgad on läbimõõdus 1,5 cm, aga alati on võimalik teha ka peenemaid ma arvan.
annamaria
Tõsine tegija

EelmineJärgmine

Mine Kõik muud orhideed, millel ei ole oma teemat.

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline